Undervognsbehandling hvornår ? – Det er ét af de spørgsmål
den nye bilejer med rette kan stille samtidig med ( eller efter ) købet.

 

Undervognsbehandling hvornår ?

Skal jeg købe undervognsbehandling / rustbeskyttelse til min nye bil straks efter købet – eller skal jeg vente “til den trænger” ?

Bilen trænger til rustbeskyttelse – det er et udsagn der ofte høres fra kunder, der netop har været til periodisk syn med bilen – altså når bilen mindst er 4 år gammel. Dette ord trænger bruges når undervognen har begyndende eller middelsvær rust i kanter, samlinger eller på overflade som det kan ses på dette foto ( link )

Det var langt bedre at undervognsbehandlingen var udført på en karosseridel som denne hjulkasse ( link til foto ).

Både gennem kontaktformularen på denne hjemmeside, som ude på landets PAVA Centre får vi ofte stillet spørgsmålet om hvornår det er mest fordelagtigt at undervognsbehandle kundens bil. Med
hvornår mener vi ikke årstidenPAVA Centrene er i stand til effektivt at undervognsbehandle ( også kaldet rustbeskytte ) hele året.

Det er naturligvis bilens alder, der er tale om, når snakken går på undervognsbehandling hvornår.
Generelt må det anbefales at få udført en undervognsbehandling mens bilen er helt fri for rust, for kun på denne måde er det muligt fortsat at holde rusten fra karosseri og undervogn og derved undgå bekostelige reparationer.

Netop det at en PAVA undervognsbehandling udføres tidligt i bilens levetid gør at den enkelte PAVA undervognsbehandling holder længere – altså bilen kan undervognsbehandles med et længere interval og alligevel holde bilen rustfri. Dette forhold er også medvirkende til at PAVA Garanti A/S netop pr. 01. juni 2016 har ændret betingelser og nu tilbyder PAVA Levetidsgaranti+ med et behandlingsinterval på 3 år. Betingelsen er blot at bilen får sin første PAVA undervognsbehandling inden 1 år fra 1. registreringsdato.

Læs mere om PAVA Levetidsgaranti i forbindelse med undervognsbehandling ved at klikke på denne tekst.

Her må det samtidig bemærkes at en professionelt udført undervognsbehandling ikke kun beskytter bilens pladedele i karosseri og undervogn – nej, en PAVA undervognsbehandling beskytter også effektivt undervognens hjulførende dele ( bl.a. bærearme, for- og bagbro ), bremserør ( link – klik for foto ), bremseslangernes ståldel ( link – klik for foto ) og andre forbindelser som er lig med bedre sikkerhed for bilens brugere.

En komplet PAVA undervognsbehandling inkluderer også effektiv behandling af hulrum i form af vanger, paneler og døre / klapper. Denne behandling af dørenes indvendige del med PAVA 213 Lyssom har en helt unik penetrationsevne ( indtrængningsevne ) sørger også for beskyttelse af såvel rudereguleringer ( link – klik for foto ) som elektriske forbindelser hvilket er lig med længere holdbarhed som igen er lig med bedre økonomi for bilejeren.

Det må naturligvis understreges at det aldrig er for sent at undervognsbehandle – den enkelte behandling vil dog holde kortere tid såfremt der er let eller svær overfladerust og / eller kantrust i undervognen.