Afmontering af inderskærme inden PAVA Rustbeskyttelse

Afmonterer I inderskærme inden I undervognsbehandler ( rustbeskytter ) min bil ? Spørgsmålet stilles meget ofte af bilejeren ved bestilling af en PAVA behandling og svaret er et klart JA, og der kan tilføjes : “Ellers er det ikke muligt at rustbeskytte bilen” – i hvert fald ikke på en måde der giver fuld valuta for udgiften.

Se bilmærkeopdelt information om afmontering af inderskærme og plastbundplader ved at klikke på denne tekst.

Inden det egentlige arbejde med rustbeskyttelse og undervognsbehandling af din bil starter på ét af landets PAVA Centre, er der foregået et større eller mindre arbejde med adskillelse af bilen. Biler er i dag forsynet med plastafdækninger i de forreste hjulkasser – nogle har endda inderskærme ved alle 4 hjul.

I forbindelse med at skabe et aerodynamisk design vinder det mere og mere indpas at forsyne undervognen med afdækninger udført i plast af et større eller mindre område ( se foto af et sæt bundplader her ).

Da vi i første halvdel af 80’erne begyndte at se plast inderskærme i forreste hjulkasser, kunne en rustbeskyttelse af området over disse klares ved at bore huller og benytte disse til behandling – det er ej længere tilfældet, og en effektiv rustbeskyttelse starter derfor med afmontering. Se dele der skal afmonteres på din bil her.

Dette arbejde med adskillelse er der derfor stort fokus på i branchen – et fokus der også er flyttet til forbrugeren af rustbeskyttelse ( bilejeren ). Dette arbejde med afmontering er nu ikke kun inderskærme – men i lige så høj grad afdækninger under motor / gearkasse og vognbund, har stor betydning for den samlede kvalitet af rustbeskyttelsesarbejdet.
Plastinderskærme afmonteres inden PAVA Rustbeskyttelse påbegyndes

Er denne afmontering af inderskærme med i prisen?

Ved køb af rustbeskyttelse / undervognsbehandling bør du derfor være opmærksom på om dette arbejde er indeholdt i den opgivne pris – eller der er tale om et standardtillæg til prislisten. Du bør også spørge om ovennævnte dele afmonteres i forbindelse med det som nogle i branchen kalder efterbehandling. Se om PAVA priser her

Du bør være opmærksom på at inderskærme, specielt i forreste hjulkasser, ikke alene er forsynet for at beskytte. Plastinderskærme i moderne biler er en nødvendighed pga. konstruktionen af forskærm / inderskærme. Dette forhold gør at disse ikke tætner helt ved skærmkanter – snavs aflejrer sig i området bag forhjul bag plastafdækningen. Hel- eller delvis afmontering i forbindelse med rustbeskyttelse er derfor nødvendig hver gang.