Undervognsbehandling af VOLVO V40

Bilen skal PAVA undervognsbehandles fra ny –
men herefter hvor ofte ?

 

Rustbeskyttelse – hvor ofte ?

Hvor ofte bør jeg undervogns- behandle min bil ? – Et meget naturligt spørgsmål for den prisbevidste bilejer i Danmark.

Spørgsmålet hænger lidt sammen med Undervognsbehandling hvonår ? da “frekvensen” af genbehandlinger afhænger af bilens første PAVA rustbeskyttelse – altså forudsat at bilejeren ønsker en rustfri undervogn og et rustfrit karosseri gennem hele brugsperioden.

Bilens første PAVA behandling er den allervigtigste – specielt når den bliver udført når bilen er ny / næsten ny – eller i det mindste er fri for begyndende rust i undervognens kanter, samlinger, fortøj og andre forbindelser.

Når denne første PAVA behandling er udført, står man som bilejer mere frit såfremt man ønsker at beholde bilen i en længere årrække end man havde bestemt sig for ved købet – eller at man, uden dårlig samvittighed, kan overdrage bilen til f.eks. et familiemedlem eller en nær ven.

Både indenfor autobranchen som udenfor er der mange ( og delte ) meninger om det fornuftige i at rustbeskytte ( undervognsbehandle ) en ny bil, ligesom der er forskellige meninger om kvaliteten af
bilen fabriksbeskyttelse mod rust. Disse meninger går på at kvaliteten er højere på en dyr bil end på en billig – ligeledes at kvaliteten er lavere på en bil fra f.eks. Korea.

Vi hos PAVA Support, der bl.a. udarbejder “sprøjteskemaer” for PAVA organisationen, kan ikke se lighed mellem pris og kvalitet på fabriksbeskyttelse. Vi vil hellere komme med en udtalelse om “at alle biler trænger til rustbeskyttelse ( undervognsbehandling ) – et citat fra en kunde der ejer et autoværksted.

Ikke kun med branchens øjne har han ret – det er både i såvel den enkelte bilejers som i hele samfundets intersese at passe godt på værdierne.

Hvornår den næste PAVA behandling bør udføres – ja, det kan afhænge af en konkret vurdering i forhold til bilens brug og kundens forventninger om “rustfrihed” – generelt må en genbehandling efter 2 eller 3 år anbefales.

Har du ved første PAVA behandling valgt at lade bilen indgå i PAVA’s garantisystem, skal betingelserne naturligvis overholdes for at fortsætte forsikringsdækningen – altså et interval på op til 3 år.