Rustbeskyttelse af elbiler og hybridbiler

Danmarks mange PAVA Centre er ”rustet” til at rustbeskytte din el- eller hybridbil – uanset mærke.

Ejer du en elbil, en hybridbil eller en pluginhybridbil er du sikkert blevet i tvivl om denne bil også kræver rustbeskyttelse ( undervognsbehandling ) som din tidligere bil har gjort. Ved forespørgsler hos eksperter af forskellig slags har du lige så sikkert fået forskellige svar – svar der vidner om fordomme eller mistænksomhed i forholdt til ”det nye”.

Hvad er forskellen på en benzin- eller dieselbil og på en el- eller hybridbil ?

Svaret er kort og enkelt : ”Drivmidlet”.

El- og hybridbiler er opbygget på præcis samme måde som de for os alle så kendte biler der drives frem af fossilt brændstof som benzin og diesel. Forskellen er de komponenter der står i forbindelse med ”drivlinen” – altså en el-motor og en speciel ”gearkasse” der trinløst overfører trækkraften.

Naturligvis er på el- og pluginhybridbiler dele der skal tages specielt hensyn til i forbindelse med rustbeskyttelse, men det ved vi på landets PAVA Centre, idet organisationens tekniske medarbejdere løbende efteruddannes i ny teknik ligesom vi har adgang til informationer fra vor konsulent fra Auto Branchen Danmark der udfører vor kvalitetskontrol.

I debatter internt i autobranchen er der uenighed om en elbil ruster, og hvor meget i forhold til benzin- og dieselbiler. Senest er der fremkommet meninger om at elbiler vil ruste mere, og begrundelsen er de mange elektriske forbindelser og den stærke strøm der ”løber” i disse.

Karosseriet på såvel benzin- og dieselbiler som el- og hybridbiler får som noget helt naturligt en effektiv rustbeskyttelse, men som noget ligeså naturligt på et PAVA Center behandles også de førnævnte mange elektriske forbindelser så der ikke senere i bilens levetid opstår problemer med såvel de svage styrestrømme, som de kraftigere strømme til vognens fremdrift.

Autobranchens udøvere har gennem tiderne vist at de er omstillingsparate, og enhver ændring i bilernes konstruktion er efterfølgende blevet serviceret på den bedst tænkelige måde – således også i forbindelse rustbeskyttelse og undervognsbehandling af elbiler og hybridbiler.

Velkommen på ét af landets mange PAVA Centre med din el-, hybrid- eller pluginhybridbil.