En microbil som PEUGEOT 107 har fået PAVA Rustbeskyttelse.

En PEUGEOT 107 som bilkøberen og bilforhandleren i
fællesskab har fået PAVA Rustbeskyttet inden den
har fået sin entre på de danske veje.

PAVA rustbeskytter microbiler

 

I FDM – bladet, MOTOR, kan man i novemberudgaven læse en test af rustbeskyttelsen på biler i det mindste segment – en størrelse der i daglig tale kaldes microbiler.

Disse biler bliver i Danmark solgt til priser et godt stykke under kr. 100.000. For at det kan lade sig gøre i et afgiftplaget land som vores, er det helt naturligt at der er sparet på produktionsomkostningerne – hvad enten disse biler er fremstillet i Europa eller i fjernøsten.

Det kan heller ikke komme bag på autobranchen at der er sparet på rustbeskyttelse på disse biler. Set fra en bilfabriks vedkommende er Danmark et meget lille marked – i en produktion tages der ikke specielt hensyn til krav fra os i det “høje nord”.

Det er derfor glædeligt at alle de testede microbiler som er Chevrolet Spark, KIA Picanto, SEAT MII, SKODA Citigo, VW UP, TOYOTA Aygo, CITROËN C1 og PEUGEOT 107 er særdeles hyppige gæster på landets PAVA Centre. En bil som ikke er med i testen, HYUNDAI I10, har PAVA Centre modtaget til rustbeskyttelse siden den blev introduceret i Danmark.

Specielt “trillingerne” CITROËN C1, PEUGEOT 107 og TOYOTA Aygo har gennem en længere periode besøgt PAVA Centrene i en lind strøm, men også VW UP er på det seneste blevet en god bekendt hos rustbeskytterne.

Interessant er det også at ca. halvdelen af disse “microbiler” bliver indleveret til PAVA Rustbeskyttelse allerede inden de bliver registreret til den første ejer. Såvel forhandlerne af disse biler som bilkøberen kan altså se det fornuftige i at rustbeskytte selv en bilig bil.

Det er værd at bemærke, som der også står i artiklen i MOTOR, at er rustbeskyttelse ikke kun hæmmer rust i bilens karosseri – en rustbeskyttelse ( også kaldet undervognsbehandling eller textylbehandling ) beskytter i ligeså høj grad bilens undervognskomponenter som f.eks. bremserør. En længere levetid på disse komponenter sikrer bilen et højt sikkerhedsniveau i hele bilens levetid, samtidig med at det samlet giver en bedre biløkonomi.

Vel mødt på landets PAVA Centre – også med din lille bil.