Er bilfabrikkens rustbeskyttelses produkt tilgængeligt?

<- Tilbage til oversigt


Rustbeskyttelse og undervognsbehandling med fabriksprodukter.

Nej, der er grundlæggende forskelle i opbygningen af de produkter til rustbeskyttelse, der anvendes på
en bilfabrik, og på de produkter der er beregnet til efterbehandling som f.eks. på et PAVA Center.

På en bilfabrik kan påføring ske under “næsten laboratorielignende forhold”   –   der er helt kontrol med overflade, spalter i karosseriet og ikke mindst temperaturen hvorunder behandlingen udføres. Disse forhold gør at rustbeskyttelsesproduktet kan tilpasses til netop den operation der skal udføres.

Disse forhold kan ikke genskabes på et rustbeskyttelsescenter, der skal behandle alle typer biler, og ikke mindst :  Biler der har kørt “ude i naturen” og derfor skal rengøres inden behandling.

Til eftermarkedet anvendes derfor produkter af en nogen anden type end ved fabriksbehandlingen. PAVA har valgt at anvende voksstabiliserede produkter med et stort indhold af olie. Denne unikke kombination sikrer at vi altid kan udføre en rustforebyggende behandling på alle kendte køretøjer i Danmark   –   vel at mærke med et resultat der altid vil give dig som bilejer en merværdi.

Der findes en type rustbeskyttelse der fejlaftigt betegnes som varmvoksprodukter. Det er en type rustbeskyttelse der er ( næsten ) fri for opløsningsmidler og som kræver opvarmning i forbindelse med påføring   –   varmen er en nødvendighed for ophærdning.

PAVA har forløbig fravalgt denne produkttype til brug i større omfang   –   vi finder ikke at produktet er “modent” til erstatning for de kendte PAVA produkter der har bestået sin prøve med glans i mere end 35 år.