PAVA sprøjteskema til rustbeskyttelse og undervognsbehandling

Klik på billedet ovenfor og se et eksempel
på sprøjteskama for DACIA Duster

 

Et PAVA sprøjteskema

Når bilen skal have en effektiv rustbeskyttelse, er det vigtigt for sprøjteoperatøren at have adgang til data om den konkrete bilmodel i form af det der i daglig tale kaldes et sprøjteskema”.

Et “sprøjteskema” alene giver dog ingen garanti for den rigtige behandling af bilens undervogn og karosseri – fakta som PAVA har indset for snart mange år siden.

PAVA har, som flere andre i rustbeskyttelsesbranchen, anvendt standardiserede sprøjteskemaer fra en udenlandsk leverandør. Efter en kortere periode med disse begyndte PAVA at se sig om efter et alternativ, men måtte konstatere at der ikke fandtes noget materiale som kunne opfylde de krav som vor organisation stillede.

Hvad var herefter mere naturligt end selv at påbegynde udviklingen af et system til brug i landets PAVA Centre.

PAVA‘s system med data for rustbeskyttelse og undervognsbehandling består herefter af 3 vigtige dele :

  • Sprøjteoperatørens grundlæggende viden om undervognens og karosseriets opbygning i kombination med grundlæggende viden om rustbeskyttelsesprodukter og deres virkemåde ( og begrænsninger ).
  • PAVA‘s Standars Behandlings Instruktion – en beskrivelse af hvordan et “standardkarosseri” / en “standardundervogn” behandles.
  • Sprøjteskemaet – eller som det kaldes hos PAVA : VSBIVogn Specifik Behandlings Instruktion.
    Denne instruktion, som du kan se en prøve på ved at klikke på billedet øverst til højre for denne tekst, beskriver de specifikke dele på den enkelte bilmodel, som der skal tages specielt hensyn til.

Enkelte bilmodeller kan få en PAVA behandling udført alene ved brug af de første 2 punkter ( altså grundlæggende viden hos sprøjteoperatøren i kombination med PAVA‘s Standard
Behandlings Instruktion
). Det 3. punkt, altså VSBI‘en kan aldrig “stå alene”.

Det er bl.a. derfor at PAVA har fravalgt blot at sælge “et par dunke produkter” i kombination med udlevering af et “sprøjteskema” – det giver ingen effektiv rustbeskyttelse eller undervognsbehandling.