PAVA,rustbeskyttelse,undervognsbehandling og den grønne vinter

Din bil, rustbeskyttelse og “grøn vinter”

“Hvid vinter”, “grøn vinter”, forår eller sommer – hvad er bedst for din bil ?

Det er almindelig kendt blandt såvel bilejere som personer i autobranchen at vinteren er den helt store synder med hensyn til tæring i Danmarks bilpark. Når vinteren slutter, ånder bilejeren op og tænker ikke på rustproblemer i hendes / hans bil før “en gang i efteråret”.

Når vi har en “hvid vinter” – altså en vinter hvor landet i lange perioder er dækket af sne – er det næsten “standard tænkning” at bilen ruster, såfremt den ikke har fået en rustbeskyttelse og undervognsbehandling.

Er dette udsagn rigtigt ?

Det er jo svært at bevise, hvad der er årsagen til rustproblemer i en specifik bil – man kan jo ikke efterfølgende “spole tiden tilbage” for den samme bil, og prøve igen under andre forhold.

Fakta er det i hvert fald at vore svingende temperaturer og den høje luftfugtighed er en kombination der stiller store krav til korrosionsbeskyttelse af vore biler. Man taler om at “duggen falder” – sådan opleves det – fugtigheden er dog altid til stede – det er temperaturen på omgivelserne der falder hvorved fugtigheden fortættes.

Når vi har en “grøn vinter” – altså hvor nedbør i vinterperioden hovedsalig består af regn, har vi ligeså høj luftfugtighed som i foråret / sommeren. Af denne grund er rustbeskyttelse og undervognsbehandling ligeså vigtigt at få udført i forbindelse med en “grøn vinter”.

Sammenfattende kan man sige : “Din bil ruster hele året – uanset hvordan vejret arter sig”. Det er derfor vigtigt at få udført en effektiv rustbeskyttelse så tidligt i bilens levetid som det er muligt.

Der er også vigtigt at holde sig for øje, at ved rustproblmer i biler taler vi ikke kun om tæring i karosseriet – der forekommer også rust i bremserør, bærearme og andre dele i hjulophænget, boltede samlinger i netop hjulophæng ( du får ikke ekstraregninger pga. sammenrustde dele ) og alle øvrige undervognskomponenter.

En PAVA rustbeskyttelse og undervognsbehandling er med til at sænke bilens samlede driftsomkostninger.

Nu da vinteren snart er overstået for denne gang, bør du henvende dig til dit lokale PAVA Center for at få udført en rustbeskyttelse. Din bil vil herefter kunne klare de næste par år i det barske klima i Danmark uden problemer.