PAVA rustbeskyttelse og aircon anlæg

<- Tilbage til oversigt


PAVA rustbeskyttelse, undervognsbehandling og AirCon systemer

Klik på foto for at åbne et større udgave.

Når talen falder på rustbeskyttelse og undervognsbehandling, er det naturligt kun at tænke på beskyttelse mod rust og tæring i karosseri og undervognsdele som f.eks. vanger og bundplader.

Virkeligheden er dog en helt anden   – der er rigtig mange “sidegevinster” ved at på udført en rustbeskyttelse og undervognsbehandling   – specielt når den udføres 1. gang i bilens “ungdom”.

Forbindelser af enhver art i karosseri og undervogn nyder godt af rustbeskyttelsen med den tynde og penetrerende ( indtrængende ) PAVA 213 Lys.

I bremserørenes og bremseslangernes forskruninger trænger PAVA 213 Lys ind og beskytter mod sammenrustning, ligesom elektriske forbindelser af enhver art bliver nærmest “forseglet” mod luftens store indhold af fugtighed.

Fotoet til højre på denne side viser et rør for et aircondition anlæg. Dette rør er gennemtæret ved en befæstigelse og en udskiftning var nødvendig for fortsat drift af anlægget. Røret er placeret i højre hjulkasse bag forlygte   – en placering hvor en PAVA behandling var “kommet ind” og havde hindret tæring.

Gennemtæring af rørforbindelser til aircondition systemer på biler der kun er nogle få år “gamle” er ikke et ukendt problem på autoværksteder.

På dette sted er det naturligt at tilføje at en PAVA rustbeskyttelse / undervognsbehandling også har gavnlig indvirkning på samtlige andre forbindelser i bilen – både rørforbindelser og elektriske forbindelser.

Her er den helt store “sidegevinst” ved rustbeskyttelse i form af væsentlig mindre reparationsomkostninger på de omtalte dele.