Adskillelse ved rustbeskyttelse og undervognsbehandling

Herover vises 4 plastinderskærme fra en
FORD Focus årgang 2014 – dele som skal afmonteres
før en PAVA Rustbeskyttelse påbegyndes.

Klik på foto for at se de plastbundplader som bilen
også er forsynet med – og som ligeledes
kræver afmontering.

 

Afmontering af plastdele inden PAVA Rustbeskyttelse

Inden det egentlige arbejde med rustbeskyttelse og undervognsbehandling af din bil starter på ét af landets PAVA Centre, er der foregået et større eller mindre arbejde med adskillelse af bilen. Biler er i dag forsynet med plastafdækninger i de forreste hjulkasser – nogle har plastinderskærme ved alle 4 hjul.

I forbindelse med at skabe et aerodynamisk design vinder det mere og mere indpas også at forsyne undervognen med afdækninger udført i plast af et større eller mindre område ( se foto her på siden for bedre forståelse af omfanget ).

Da vi i første halvdel af 80’erne begyndte at se plastinderskærme i forreste hjulkasser, kunne en rustbeskyttelse af området over disse klares ved at bore huller og benytte disse til behandling – det er ej længere tilfældet, og en effektiv rustbeskyttelse starter derfor med afmontering.

Dette arbejde med adskillelse er der derfor stort fokus på i branchen – et fokus der også er flyttet til forbrugeren af rustbeskyttelse ( bilejeren ). Dette arbejde med afmontering af nu ikke kun inderskærme – men i lige så høj grad afdækninger under motor / gearkasse og vognbund, har stor betydning for den samlede kvalitet af rustbeskyttelsesarbejdet.

Ved køb af rustbeskyttelse / undervognsbehandling bør du derfor være opmærksom på om dette arbejde er indeholdt i den opgivne pris – eller der er tale om et standardtillæg til prislisten.

Du bør også spørge om ovennævnte dele afmonteres i forbindelse med det som nogle i branchen kalder efterbehandling.

Du bør være opmærksom på at inderskærme, specielt i forreste hjulkasser, ikke alene er forsynet for at beskytte. Plastinderskærme i moderne biler er en nødvendighed pga. konstruktionen af forskærm / inderskærme. Dette forhold gør at disse ikke tætner helt ved skærmkanter – snavs aflejrer sig i området bag forhjul bag plastafdækningen. Hel- eller delvis fmontering i forbindelse med rustbeskyttelse er derfor nødvendig hver gang.

 

Plastinderskærme afmonteres inden PAVA Rustbeskyttelse påbegyndes

Fotoet ovenfor viser 4 plastinderskærme og “diverse” plastafdækninger på undervognen
fra CITROEN C4 – dele der alle skal afmonteres før en PAVA Rustbeskyttelse påbegyndes.